Alla inlägg under juli 2008

Av Lea - 24 juli 2008 20:06

Jaha, då var dag fem avklarad.


Jag kunde inte sova inatt för jag låg verkligen och grubblade på allt! Och då menar jag ALLT! K(a)ffe, Kissapans möhippa, Äsch, Kissapans och Jesus-lovers London-resa, julen -08, Elon och Roky, Tobbe, vad jag ska säga nästa gång jag träffar Frida (och en till som jag inte tänker nämna vid namn) hur Kjerstin har det, hur Liza mår, Pappa, Vilja, M:et och hennes kattungar, Irina och hennes engelska… Jag menar verkligen ALLT!

Så det slutade med att jag kollade på klockan sista gången vid fem imorse.

Kvart över nio väckte Rebecca mig och frågade om jag ville följa med till vattenparken och trots att jag var så trött att jag knappt visste vad jag hette så följde jag med. Mest för att jag visste att om jag stannade i sängen skulle jag missa flera bra soltimmar och dessutom så skulle de äta lunch ute och det är ju alltid gott!

Jag var ju ledig till två trots allt så de betalade in mig, hyrde en ”fransk solgunga” eller vad man ska kalla det och la mig där med iPoden i solen. Jag rörde mig inte många meter på tre timmar då ska ni veta, tills det blev lunch och jag sen insåg att badvakten var en långhårig HUNK som bara bad om att bli spanad på… (tom Sarah sa att han verkligen var en ”looker”) Så jag tog varje tillfälle i akt att stå med kameran bredvid hans vakttorn för att vänta på Sarah, Peter och barnen som kom ner för rutschkanorna som var precis framför hans torn. (Dom bad mig faktiskt fota också, så det var inte bara mitt initiativ!! Nog för att det inte vimlar av snygga killar här, så lite tillfälle i akt får man väl ändå ta!)

Sen var det dags för lunch, några fler åk och sen tripp hem.

Just det, jag köpte även det där vykortet… Har tom redan skrivit det… Tänkte dock bara skriva ”Puss” på det men kände att det kanske var lite snålt så nu har jag istället klottrat ner hela vykortet med text… ”Han” ska faan känna sig speciell alltså!

Väl här hemma badade jag och tjejerna lite mer, jag gjorde en pasta med nån röra av tomat, lök, vitlök, persilja, basilika, skinka och kryddor som tjejerna, jag och Peter delade på… (Sarah låg och sov och jag och Peter var hungriga så vi delade på det som var kvar och en öl)

Sen gjorde jag tjejerna klar till sängen och Sarah fixade dagens middag som bestod av typ.. Bond-omelett… Fast hon kallade det tortillia (fast det håller jag väl inte riktigt med om)


Imorgon är det sista kvällen i huset och sen på lördag bär det av till en natt på hotellet i Ajaccio. (Vi bor i Portigliolo, och ja jag erkänner, jag har namnen uppskriva på handen efter att ha kollat på kartan)



Av Lea - 23 juli 2008 20:05

Mina armar värker… Idag körde jag 25x2 för både armar och ben! Så underbart skön värk dock! Sarah grillade till middag idag… Vi hade köpt färdiga lammspett och en mix av olika lokala korvar och så gjorde hon supergott vitlöksbröd som vi också värmde på grillen i folie.

Vi körde såklart våra traditionella sun-down drinkar också… Jag drack bara den och ett glas vin och så gick jag och simmade efter maten. Katterna kom idag också. Visserligen bara två av dem men ändå, det var mysigt!


Idag var jag ledig till två och var egentligen menad att gå upp vid tio men jag var så sjukligt trött igen så jag sov självklart till två. Om jag gjorde så att jag inte stängde igen trädörrarna utanför altandörren som gör så att så rummet är becksvart hela dygnet så kanske jag vaknar tidigare. Jag ska testa det nästa gång.

Imorgon ska jag upp rätt tidigt dock. Vi ska till någon vattenvärld eller vad Peter kallar det och spendera iaf förmiddagen där. Det ska bli lite skönt att se något annat än huset och bakgården för att vara ärlig, även fast det är riktigt underbart att vara där för tjejerna klarar sig själv och jag ligger och solar.

Jag räknade schemat hittills den här veckan. Jag har ”jobbat” 19.5 timmar vilket stör mig lite ändå eftersom jag gärna jobbat ikapp de timmar jag är skyldig dem och kanske tjänat några pund extra. Men det är ju menat som semester åt mig också så jag ska verkligen inte klaga!


(fem min myggjakt och någon deciliter lotion senare)


Hittade en av de förbannade asen som gjort min sömn nästintill olidlig här, full med blod. Jävla mygg-as! Rätt åt dem att dom dör!!

Och så började kroppen klia av allt klor också så jag var tvungen att smörja lite. Jag tog med mig en av de krämer som jag fick av Sara när hon flyttade tillbaka till Sverige så det är en billig skit med en del parfym i så jag hoppas att asen tycker det smakar illa!


Imorgon ska jag försöka få tag i ett vykort och ett frimärke. Vet inte vad jag ska skriva på det riktigt än eller om jag ens kommer skicka det men det återstår att se. Lär antagligen inte skicka det förrän sista dagen iaf så… Men något måste jag väl skriva iaf… Hej kanske… Vad säger ni?



[23.10]


Åhh, jag sitter här och blir helt uppspelt av att höra Mötley för jag vet att Kissapan bränt massa Mötley till när dom kommer hit!!! Nu är det bara 18 dar tills dom kommer!!!! Jag kan knappt bärga mig alltså!! Vi kommer ha så roligt!!! Och det betyder alltså att det är 22 dar till min födelsedagsfest!!! Jag vet att jag egentligen borde sova nu men jag sitter och lyssnar på musik och spelar MS röj… Jag har blivit helt beroende av det spelet alltså…

YEY!!! Fan vad jag ser fram emot att dom kommer!!!!!!

Av Lea - 22 juli 2008 19:58

Nu var jag äntligen färdig med alla mina sysslor för kvällen. Sarah och Peter var och käkade på nån restaurang ikväll så jag somnade en stund på soffan när jag kikade på Mighty Boosh. Men när jag vaknade så bestämde jag mig för att ta tag i kvällens längder i poolen så jag gick ner och öppnade dörren till min altan och höll fan på att skita på mig när det var ca 8 katter som rusade i vild panik åt olika håll! Några av dem har varit här innan men det är bara en som man får hälsa på så henne kelade jag med några minuter innan jag gick och bytte om.

Jag blev full i skratt när jag höll på att simma för på sidan av poolen hade jag plötsligt fyra åskådare som satt och tittade på mig i hela 20 längder! Det var rätt skönt att ha dem där för när de hade gått så blev jag mer och mer mörkrädd...

Jag brukar inte bli mörkrädd men det är inte så lätt när det är helt becksvart överallt utom i poolen och så vet jag att det har varit x antal inbrott i området bara de senaste två veckorna så jag både såg och hörde folk överallt kändes det som... Sen tycker jag ju att det är sjukt obehagligt med vatten över lag så jag fick mer och mer panikkänsla när jag simmade men tvingade mig att tänka på annat.

Jag har gjort så de tre kvällar vi varit här att jag simmat 2x20 längder med bara armarna (eftersom jag inte kan simma vanliga simtag med benen pga knäet så jag låter benen bara vara avslappnade) och sen 2x20 längder med bara ben på rygg... Det är riktigt skönt ska ni veta!

Sen när jag hade 4 längder rygg kvar kom Peter och Sarah hem och jag blev grymt lättad över det. Jag pratade lite med dem och sen simmade jag klart det lilla jag hade kvar.

Jag gick in för att ta en låång varm dusch och sen tog jag tag i allt det där vad smörja heter. Först så såg jag tidigare idag att mina ben var otroligt uttorkade så jag smörjde dom med fet handkräm, sen resten av kroppen med vanlig babylotion. Sen sprayade jag hela kroppen med ”after sun” spray och sist så drog jag ett lager djungel-olja över hela kroppen så man slipper dessa förbannade myggbetten som jag har fått från första natten…


Dagen i övrigt har varit riktigt lugn och skön. Vaknade vid halv sju av att jag trodde att de knackade på dörren och gick upp för att kolla om de hade gjort det. Det hade de inte så jag gick ner och somnade om till halv nio då Maddie kom ner och sa ”its time att kliva upp nu”…

Klädde på mig och gick upp för att hoppa in i bilen på en gång. Vi åkte till en strand med så sjuukt höga vågor att tjejerna kastades runt som vantar i vattnet men verkligen älskade det! Peter var den som gillade det bäst dock! Jag har aldrig sett en vuxen karl ha så roligt av att bada själv! Han kastade sig runt i vågorna och bara såg ut att vara ett barn på julafton!

Jag själv var ju ledig så jag satte i iPoden och somnade gott där i sanden.

Sen var det dags för lunch och vi åt och drack gott. Sen var det dags att åka hem och för mig att börja jobba. Vilket betyder ”lägga sig på en solstol och låta tjejerna leka i poolen”… Jag klagar inte på mitt jobb den här vecka ska ni veta!


Imorgon är jag ledig till två igen och då lär vi mest bara ligga hemma iaf… Jag ska faktiskt passa på att njuta av att ha luftmadrassen för mig själv innan de andra kommer hem. Det finns inget skönare än att ligga på en luftmadrass i poolen och bara njuta av solen!



Av Lea - 21 juli 2008 19:57

Jaha, här sitter man nu.. Klockan är 21.38 och vi har precis ätit en underbar middag måste jag säga. Det är lite att skryta kanske eftersom det var jag som lagade den men den var verkligen helt underbar          !

Jag, Sarah och Peter bestämde tidigare idag att det skulle grillas idag eftersom jag tjatat på dom ett bra tag att köpa en grill hem!

Så jag började ”jobba” klockan två efter att faktiskt ha sovit precis hela förmiddagen och Sarah la sig och vilade ett tag och Peter satte sig på balkongen och läste. Jag la mig på en solstol istället för att ligga i sängen och tjejerna badade i poolen.. Och det var det vi gjorde resten av dagen! Jag varvade mellan att bada med tjejerna, och ligga på en solstol…

Sen vid fyra så skulle Sarah iväg och handla så hon frågade om jag ville ha något speciellt.. Jag sa att jag ville ha vanlig jordgubbs yoghurt och något bra rött kött att grilla till dagen. När hon kom tillbaka sen ca 1,5 timme senare så åkte hon och Peter och kollade in en strand som vi antagligen ska åka till imorgon. Jag började knåpa på i köket. Började med att laga tjejernas mat vilket bestod av lokal korv och pasta med färsk pesto och en liten härlig sallad och när jag lät det koka och steka så la jag köttet i en marinad på olivolja, buljong, soja, en liiiiten droppe rödvinsvinäger och några droppar citron och massa kryddor i olika slag. Jag skivade även ner en vitlök bara för att få en god, men lagom, smak på det.

Medan tjejerna åt så skivade jag även upp en röd paprika och delade en lök i ”båtar” som jag radade upp på två grillspett och så gjorde jag potatisklyftor med salt, peppar, olivolja och en hackad vitlök som jag lät dom ligga i kanske 10 min medan jag tände på grillen.

Jag gjorde även den kalla såsen som Kissapan lärt mig som består av Cremé Fraiche, en grönsaksbuljongtärning med lite vatten och olika kryddor. Skulle egentligen ha fördragit dragon men det hade vi inte så det vi hade fick duga.


Nu kom Peter precis ut och pratade lite om kvällen.

När dom kom tillbaka från stranden så hade jag fixat klart tjejerna och dom var klara för natten och jag stod i köket och Sarah och Peter la dom. Sen kom Sarah upp och gjorde våra ”traditionella” vodkadrinkar som består av hemmagjord lemonad och vodka i princip… JÄÄVLA GODA! Idag delade vi på nästan en halv flaska vodka i tre glas och lemonad…

Sen drack jag och Peter en flaska rödvin tillsammans och nu har dom lämnat mig med en flaska vitt för att själv gå och lägga sig…

Jag tänkte bara dricka kanske två glas till och sen gå ner och simma min kvälls-simning..


Men jag älskar det verkligen här i Korsika!! Det är inte alls som i Sicilien!! Jag behöver verkligen den här veckan i total isolering alltså..

Idag har mitt grubblande mest gått över till drömmande och det är nog för att jg blivit mer och mer hemmastadd vid den här familjen och jag kan verkligen slappna av.. Självklart kunde jag det i Sicilien också men jag var inte van vid att åka så här med dom då och nu vet jag mer hur det ska gå till vilket gör att jag kan slappna av…

Som nu, när dom gick och la sig och jag satt kvar här med lite vin och dom tog in allt utom vinflaskan.. Och Peter sa ”om det finns nå kvar i flaskan sen så kan du ju ställa in den i kylen” och jag som inte hade vågat ta en droppe innan frågade ”vadå? Det finns ju mest en hel flaska kvar?? Får jag alltså ta ett glas till?” och han svarade ” Men du, det är bara vi dinosaurier som går och lägger oss den här tiden, du får ju göra vad du vill!”


Så här sitter jag nu och är så hel-nöjd som man bara kan bli. Bra musik på datorn, jag kan skriva av mig och har fått tillbaka den här sköna ”sex and the city-känslan” av att sitta vid sin dator och skriva av sig alla tankar med ett glas gott vin. Det som har gjort hela saken ännu bättre är bara att jag har en syrsa som spelar här bredvid huset och jag både hör havet och känner havsbrisen. Det som hade fått det hela att bli den bästa kvällen på hela året då (utom dom med han som låter som Kaffe) är om jag haft en cigg, men man kan ju inte få allt.. =)


Poolen glittrar lockande nedanför balkongen nu, eftersom det är totalt becksvart överallt annars utom kusten som jag ser på andra sidan viken (hette staden Aditjjio eller va fan hette den?? Måste ta reda på det imorgon.. även vad det heter där vi bor just nu)

Jag ska dock sitta kvar här uppe en stund till och bli lite kall eftersom jag hade en så underbar tid i poolen igår när den är så skönt uppvärmd av solen och luften blivit så där skönt ”kall”, om man nu kan kalla den det eftersom det ändå är runt 20 grader..=)


Klockan är nu 22.02 och om ni kommit så här långt har ni just läst något som tagit 25 minuter av mitt liv.

Nu ska jag ta mitt vin och bara titta ut över Korsika och lyssna på ”all the young dudes” av ”Mott the hoople”…

Av Lea - 20 juli 2008 19:54

Vilken dag.. vi åkte till Sussex och Gatwicks Hilton-hotel redan igår för flyget gick fem i sex imorse.. Vi klev upp klockan 4 och drog till planet. Jag som har kryckor fick minsann kliva på med dom som beställt prio-bording..^^

Flyget gick bra och resan hit till huset med.. Jag fick sluta jobba klockan 12 typ så jg har mest legat i poolen hela dagen.. Deckade lite innan middagen inne på mitt rum och sen delade jag, Sarah och Peter på två flaskor rosé samtidigt som vi tittade på solnedgången…vilken jävla utsikt vi har alltså!!!

Sen simmade jag några längder innan jag duschade och gick och la mig…=)


Men jag måste säga att luftmadrassen i poolen är ypperlig att ligga och grubbla på.. Jag behöver verkligen den här veckan i total isolering från allt strul i Sverige och London.. Jag håller mig mest för mig själv när jag inte jobbar i tystnad och lyssnar på musik.. Glad att jag tog med datorn… Riktigt glad…


Nej nu ska jag sova… Jag börjar inte jobba förrens typ två imorgon men ska möta dom för lunch nere på stranden innan.. Men jag har ställt klockan på tio typ så jag kan ut och sola i poolen igen!!

Av Lea - 19 juli 2008 15:20

.. att faktiskt, på ett kryptiskt sätt, fått veta att han faktiskt verkligen gillar mig....


Nu åker vi snart... 

Av Lea - 19 juli 2008 12:19

.. att lycka är...


... att sitta på bussen på vägen hem efter en riktigt bra kväll och faktiskt inse att man har riktiga vänner precis där man är.... 

Av Lea - 19 juli 2008 12:14

Hur moget är det liksom...?

Men enligt honom var det inte tjafs... Bara morgonhumör...



Får jag fråga er en sak?

Om jag säger;


"Lycka är;"


Vad säger ni då? Var snäll att svara....


Just idag/igårkväll så tänkte jag;


Lycka är; att komma oanmält till ett ställe och nästan bli stressad för att man inte hinner säga hej riktigt till alla de vänner som kommer och kramar en...


Som sagt, vad säger ni?? 

Ovido - Quiz & Flashcards